De Nationale Estafette Kampioenschappen is een tweedaagse wedstrijd die volledig door de Amstelveense Atletiekvereniging Startbaan wordt georganiseerd. Het is een wedstrijd met verschillende estafettes over diverse afstanden, voor pupillen, junioren en senioren.

Locatie en tijd

Iedereen, atleten en publiek, is op beide dagen welkom vanaf 9.00 uur op het Atletiekcentrum Startbaan in Amstelveen. Het programma begint om 10.00 uur. De officiƫle opening is zaterdag om 10.30 uur.

Reguliere en ongewone estafettes

In dit estafetteweekend zullen allerlei ploegen van diverse verenigingen in alle categorieƫn hun krachten meten op verschillende estafettevormen. Hierbij zijn er zowel normale estafettes als ook (zeker voor de pupillen) zeer vreemde estafettes.

Elektronische tijdwaarneming

Bij deze wedstrijd wordt uiteraard elektronische tijd (ET) gebruikt voor de tijdwaarneming, ook voor de afstanden van de pupillen. Alleen op de onderdelen waar het echt niet mogelijk is, zal met handtijden worden gewerkt.

Informatie voor fotografen

Alleen professionele fotografen hebben toegang tot het middenterrein en de baan, onder voorwaarde dat ze in geen geval de atleten hinderen. Vooraf moet toestemming gevraagd worden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op de dag krijgt U een hesje voor de herkenbaarheid.